Μοιραία και όχι τυχαία – Όταν η Ελλάδα δεν μπορεί…

Μοιραία και όχι τυχαία, βρήκα το παρακάτω κείμενο στο πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Καθημερινής.

Σφραγίζουν την παραλία με τις αυθαιρεσίες, στο Μεξικό!

mexico

Ενας τουρίστας παρακολουθεί έκπληκτος τις ομοσπονδιακές αρχές του Μεξικού να σφραγίζουν ένα τμήμα της παραλίας στο Κανκούν. «Μας υποσχέθηκαν άμμο», διαμαρτύρονταν οι επισκέπτες του συγκεκριμένου ξενοδοχείου Gran Caribe Real Hotel. Η ειδυλλιακή πλαζ, όμως, δημιουργήθηκε από επιχωματώσεις που έκανε ο ιδιοκτήτης του ξενδοχείου και την άντληση άμμου από τον βυθό του ωκεανού, με κίνδυνο διάβρωσης του εδάφους. Πέντε άτομα συνελήφθησαν και οι αρχές υποσχέθηκαν ότι θα αποκαταστήσουν τις παραλίες με περιβαλλοντικά υπεύθυνες λύσεις. Η πρακτική της επιχωμάτωσης είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και δυστυχώς εφαρμόζεται από ορισμένους ασυνείδητους και στην Ελλάδα.
Απλώς στο Μεξικό –σε αντίθεση με την Ελλάδα– λειτουργεί υπηρεσία περιβάλλοντος, η οποία επιβάλλει με αυστηρότητα τον νόμο και δεν επιτρέπει τις ακραίες παρανομίες που διαπράττουν διάφοροι «παράγοντες» στις ελληνικές ακτές.
πηγή: http://www.kathimerini.gr/

Advertisements

Αρχείο

Επικοινωνία:

Για όποιον θέλει…ας ξέρει:

Kissamos Kasteli Dimos Kissamou Kisamou Chania Hania Balos Falassarna Δημος Κισαμου Κισσαμου Κισσάμου Κισάμου Καστέλι Μπάλος Κισαμίτες Κισσαμίτες Κισαμιτών Άθλοι ΚΙΣΑΜΙΤΩΝ ΚΙΣΑΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΣ ΚΙΣΑΜΙΤΕΣ ΑΘΛΟΙ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΣΤΕΛΙ
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: